نوآوری، ارمغانی مطلوب در بیشتر شرکت های سراسر جهان محسوب میشود؛ چراکه این فرآیند علاوه بر ایجاد حسی مثبت از خلق چیزی متفاوت، از لحاظ تجاری برای بسیاری از سازمان ها ضروری است.
نوآوری باز و بسته دو مدل متفاوت از طراحی خدمات و محصولات نوآور با نتایج مشابه هستند که به وسیله آنها شرکت ها میتوانند در بازار متمایز شوند.
اما مفهوم نوآوری باز و بسته دقیقا چیست؟ در این مقاله به مفهوم، تفاوت ها و مزایای هر مدل پرداخته ایم
تفاوت میان نوآوری باز و بسته
نوآوری بسته، مدلی است که در شرکت هایی به کار گرفته میشود که تمام مراحل نوآوری را منحصرا در محیط شرکت پیش میبرند. به عبارت دیگر، تمام تحقیقات، ایده پردازی، ساخت محصول، خدمات و سرانجام بازاریابی توسط کارمندان انجام میشود. این امر موجب کنترل بیشتر در تمام زنجیره ی نوآوری میشود.
نوآوری باز از اکوسیستم کسب و کار خود استفاده میکند تا ایده ایی را به واقعیت تبدیل کند. ازاینرو، نوآوری باز از محققان، دانشگاه ها، استارتاپ ها و متخصصین در حوزه ایی مشخص استفاده میکند تا فرآیند نوآوری را بهینه کرده و به نتایج مطلوبی برسد.
مزایای نوآوری بسته
نوآوری بسته در سازمان هایی به کار گرفته میشود که نیاز به مدیریت بیشتر بر کار خود دارند. از جمله مزایای ارزشمند نوآوری بسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آمازون، اپل و گوگل از جمله شرکت هایی هستند که از مدل نوآوری بسته در پروژه های خود استفاده میکنند.
مزایای نوآوری باز
مزایای نوآوری باز نیز ارزشمند و موثر است. محدود به شرکت نمیشود و پتانسیل بالایی دارد. از جمله فواید به کارگیری نوآوری باز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به عنوان مثال، ایده ی مرکز تکنولوژی Itaú’s Cubo در آمریکای لاتین اینست که با ایجاد فضایی خاص، میان کارآفرینان، سرمایه گذاران، دانشگاه ها، متخصصین و شتابدهنده های استارتاپ ارتباط ایجاد کند.
چه با نوآوری باز و چه با نوآوری بسته، شرکت ها میتوانند از بهترین منابع خود استفاده کنند تا محصولات و خدمات متمایزی را ایجاد کرده، کارها را آسان تر کنند و تا حد ممکن دنیا را متحول کنند. آنها میتوانند از هریک از این مدل ها و یا ترکیب این دو سیستم استفاده کنند تا به نتایج مطلوب برسند.