innovation

نوآوری درسازمان در سال 2022

امروزه بیشتر شرکت ها به دنبال نوآوری هستند، اما اکثر آنها در تقلا برای رسیدن به نتایج واقعی میباشند. از آنجا که نوآوری دشوار است، برنامه ریزی و اولویت بندی مستمر برای آن را چالش برانگیز میکند.

علی رغم چالش های موجود، نوآوری در 75 درصد شرکت ها در میان سه اولویت برتر آنها در سال 2021 بوده است. بیشتر شرکت ها از اهمیت نوآوری آگاه اند، اما تنها نیمی از آنها با سرمایه گذاری کافی به نتیجه میرسند.

سازمان ها باید برای تغییرات موفق، سه چیز را در اولویت قرار دهند: فرهنگ، زمان و ارتباطات چند جانبه.

1. فرهنگ نوآور ایجاد کنید.

در ابتدا نوآوران موفق مالک تلاش های نوآورانه ی شرکت خود هستند. استفاده از نیروی خارجی ممکن است ایده های جدید کمی به همراه آورد. کار دشوار یکپارچه سازیِ تغییرات باید تماما توسط سازمان اتخاذ شود. معمولا بهترین و تاثیرگذارترین ایده ها از درون سازمان می آید، و توسط افرادی مدیریت میشود که با فرهنگ عجین شده و از فرصت هایی که به بهبود سازمان کمک میکند آگاه اند.

رشد فرهنگ نوآوری در کل سازمان بسیار مهم است. رهبرانی که امید به رشد نوآوری میان کارمندان شان هستند، باید تحمل شکست را نیز بالا ببرند. رد سریع ایده ها منجر به سرکوب خلاقیت میشود. مشکل اینست که بیشتر مدیران به ندرت تاوان نه گفتن را میدهند، با این وجود اگر کار اشتباهی را تایید کنند به دردسر خواهند افتاد. شرکت‌هایی که می‌توانند با مشاهده شکست‌ها به عنوان فرصت یادگیری و نیاز به پیشرفت بر این طرز فکرغلبه کنند، مکان امنی برای رشد ایده‌های جدید ایجاد خواهند کرد.

2. زمان خاصی را صرف نوآوری کنید.

نوآوری به ندرت، غیرمنتظره اتفاق می افتد. رهبران باید خودشان را برای پیشرفت های مستمر منضبط کنند، به این معنی که اعضای تیم برای خلاق بودن باید از زمان خود استفاده کنند.

گوگل کارمندان خود را ترغیب میکند تا 20 درصد زمان کاری خود را به پروژه های فرعی اختصاص دهند. قانون 20 درصد، این شرکت را به یکی از نوآورترین شرکت ها تبدیل کرده است.

صرف نظر از اینکه چه روشی را انتخاب میکنید، مراقب باشید با سختگیری، نوآوری را سرکوب نکنید. به کارمندان این آزادی را بدهید که چه نوع مشکلی را حل کنند. آنها را ترغیب کنید که مسائلی را به عهده بگیرند که منجر به درآمد شده و تجربیات مشتری و کارایی را افزایش دهد، اما دستوری نباشید. نوآوری درصورتی اتفاق می افتد که فضایی برای تفکر استراتژیک و نوآور وجود داشته باشد. گوگل از سال 2004، چنین سرمایه گذاری روی زمان انجام داده که به نظر میرسد نتیجه ی مطلوبی داشته است.

 3. ارتباطات چند جانبه ایجاد کنید

حتی اگر ایده ایی متحول کننده شناسایی شود، شرکت ها هنوز با چالش اجرا مواجه اند. یکی از دلایل اصلی شکست در نوآوری، عدم اتحاد است؛ به همین خاطر همکاری چند جانبه حیاتی است.

علاوه بر جلسات استراتژی، رهبران باید ارتباطات شخص با شخص یا تیم با تیم را نیز ایجاد کنند. تیم های فناوری اطلاعات و بازاریابی را ترغیب کنید تا با یکدیگر وقت بگذارند یا یک بعدازظهر را به تیم اجرایی اختصاص بدهند تا با کارمندان آن حوزه تعامل داشته باشند.

راهکار ساده و معجزه آسایی برای نوآوری وجود ندارد. با این حال، نوآوری موثر و تغییر مستمر ممکن است؛ اگر سازمان ها تمایل به سرمایه گذاری دقیق بر فرهنگ، زمان و ارتباطات داشته باشند.

در آخر، تحول، مستلزم بررسی پیشرفت در سطوح خرد و کلان است. رهبران باید نوآوری را از لحاظ استراتژیکی اولویت بندی کنند، و نتایج را در سطح کلان و همه جانبه بسنجند. همزمان لازم است قوانین خرد را که نوآوری به فرهنگ القا میکند ( مثل همکاری چند جانبه و صرف زمان منظم برای ایجاد تفکری خلاق) و همچنین هدفی برای پیشرفت مستمر را در اولویت قرار دهند. توانایی حفظ تعادل میان این تفاوت ها، فرصت هایی را برای نوآوری ایجاد میکند که بیشتر سازمان ها این فرصت ها را از دست میدهند.  

منبع مقاله

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.