5 دلیل نیاز استارتاپ ها به برنامه مالی در سال 2022
راه اندازی کسب و کار استارتاپی میتواند سفری هیجان انگیز و چالشی برای هر کارآفرینی باشد که زمان قابل توجهی را صرف رشد و موفقیت کسب وکارش میکند. اگرچه، آنچه که استارتاپ ها نمیتوانند اجرایی کنند، پیروی از یک برنامه مالی در طول مسیر کاری شان میباشد.
اگر از پیش برنامه ریزی نکنید کارها درست پیش نمیرود- از مجسم کردن رویایِ داشتن یک کسب و کار گرفته تا شروع آن و دریافت بودجه لازم.
آیا میدانستید 82 درصد کسب و کارها به دلیل سوء مدیریت مالی شکست میخورند؟
اغلب، صاحبان کسب و کار در تخصص خود ماهر اند اما در مدیریت مالی مهارت ندارند. اهمیتی ندارد که در رشته خود باهوش یا نابغه هستید-اگر سواد مالی نداشته باشید، کسب و کار خود را به نابودی میکشانید.
تصور کنید زمان خود را صرف کسب سواد مالی میکنید تا در کسب و کارتان پیشتاز باشید و برای طولانی مدت به این موفقیت ادامه دهید. نیازی نیست حسابداری یاد بگیرید بلکه منظور، سواد مالی در کسب و کارتان میباشد.
یک ابزار عالی جهت مدیریت کسب و کارتان، ایجاد برنامه مالی است. برنامه مالی که به آن پیش بینی عملیاتی نیز گفته میشود به ایجاد استراتژی های رشد در کسب و کار کمک میکند. چنین برنامه ایی همچنین به ایجاد نقشه ی راه جهت مدیریت پول شما به صورت موثر کمک کرده و مانع از صرف هزینه های اضافی میشود.
مدیران ارشد مالی به شما کمک میکنند تا کسب و کارتان را مدیریت کرده و راهنمایی و ابزارهای استراتژی خوبی به شما ارائه میکنند. با این حال درک مفاهیم مالی برای تصمیماتی که در کسب و کارتان میگیرید همیشه بسیار خوب است. افزایش سرمایه موفق میلیون دلاری ممکن است استارتاپ را از لحاظ مالی ایمن کند، اما سال های ابتداییِ کسب و کار بسیار چالشی هستند.
نداشتن برنامه مالی میتواند منجر به شکست در کسب و کارتان شود. چه تزریق سرمایه نقدی داشته باشید چه نداشته باشید، آگاهی از حساب کسب و کارتان و داشتن برنامه مالی به افزایش سود شما کمک خواهد کرد.
در ادامه 5 دلیل نیاز به برنامه مالی که به استارتاپ ها کمک میکند تا عملکرد سودآوری داشته باشند، آورده شده است.
1. نقشه راهی برای موفقیت مالی در کسب و کارتان ارائه میکند.
این برنامه، کارهایی که قرار است انجام دهید را ماه به ماه برای 12 ماه آینده بخش بندی میکند. به بیان دقیق تر، تعداد فروشی که باید داشته باشد و هزینه های کسب و کارتان را برنامه ریزی میکند، تا از رسیدن به حاشیه سودِ پیش بینی شده اطمینان حاصل کنید.
ایجاد برنامه مالی برای سال پیش رو، به شما کمک میکند تا برای کسب و کار خود برنامه ریزی کنید و به اهداف روشنی که میخواهید به آن دست یابید، در 12 ماه آینده برسید.
با داشتن برنامه نه تنها اهدافتان را کوچک نمیشمارید، بلکه میتوانید به حاشیه سود هم برسید. فروش برای کسب و کار ضروری است، اما بدون سود نمیتوانید به رشد آن کمک کرده و دوباره روی آن سرمایه گذاری کنید.
2. شما را مسئول و پاسخ گو میکند.
برنامه مالی، شما را نسبت به اهدافتان مسئول میکند. باید آنچه که کسب و کارتان انجام داده را در مقابل آنچه که برای فروش و هزینه ها برنامه ریزی کرده بود، مقایسه کنید و بفهمید که آیا به اهداف تان نرسیده اید یا فراتر رفته اید. این اطلاعات را میتواند بعدا به عنوان بازخورد در مورد بهبود عملکرد کسب و کار خود و سرمایه گذاری استفاده کنید.
این بازخورد کمک میکند تا کسب و کار قوی تر و سودمند تری بسازید. وقتی متوجه شوید که این بازخورد است که شما را در رسیدن به اهدافتان کمک میکند، همواره هر ماه تلاش میکنید تا آن را بهبود ببخشید. مسئولیت به معنی مشاهده رشد و فرآیند اطلاعات نیز میباشد.
3. به شما کمک میکند که تصمیمات کاری سودمند بگیرید.
برنامه ریزی مالی مشخص میکند که چگونه در کار خود به سود میرسید. شما به عنوان رهبر کسب و کار خود، یا تصمیم گیرنده اصلی هستید و یا به افرادی که این کار را انجام میدهند بسیار نزدیک هستید.
تصمیماتی که میگیرید، به گردن شماست، بنابراین درک اینکه چگونه و چرا آن تصمیمات بر سود شما تاثیر خواهند گذاشت ضروری است. برنامه ریزی و فهم اینکه چگونه به سود میرسید، تصمیم گیری را در این امر آسان تر میکند.
4. هزینه های اضافی را کاهش میدهد.
زمانیکه شما فعالیت های مالی تان را کنترل میکنید، میتوانید سریع تر مانع از هدر رفت پولی شوید که مانع از سود شما میشود. با کنترل منظم هزینه ها، شما متوجه میشوید کجا این هزینه ها فایده داشتند و کجا به شما آسیب زدند.
ایجاد، اجرا و کنترل شاخص های کلیدی عملکرد مهم است، چراکه با ارزیابی آنها میتوانید بازگشت سرمایه خوبی را تضمین کنید.
از طریق برنامه ریزی درست، هزینه های ناگهانی میتوانند بهتر مدیریت شوند.
5. کمک میکند از نقدینگی تان مطلع باشید.
وقتیکه از فعالیت مالی خود آگاه باشید، متوجه میشوید که نقدینگی شما در کسب و کارتان و خارج از آن چگونه است.
نقدینگی برای یک شرکت حیاتی است و داشتن سیستم مدیریت پول نقد به گردش آسان پول در شرکت و خارج از آن کمک میکند.
پیشنهاد میشود که حداقل 6 تا 8 هفته جلوتر، نقدینگی تان را پیش بینی کنید. نکته اصلی اینست که مدیریت مسائل مالی در کسب و کار راه طولانی تری در ایجاد موفقیت مالی خواهد داشت. بخش های موثر زیادی در یک کسب و کار وجود دارد، اما مدیریت مالی باید ابتدای لیست شما جهت رسیدن به موفقیت طولانی مدت باشد. در مدیریت پول، اگر کسی به شما گام هایی که در جهت حفظ کسب و کارتان باید بردارید را نشان دهد، کار آسانتر خواهد بود.